Хиляди излизат в подкрепа на свободна Украйна този петък, на първата

...
Хиляди излизат в подкрепа на свободна Украйна този петък, на първата
Коментари Харесай

Българи от цялата страна - на шествие в подкрепа на Украйна

Хиляди излизат в поддръжка на свободна Украйна този петък, на първата годишнина от началото на съветската инвазия - 24 февруари. Българи ще се съберат в София, Велико Търново, Пловдив, Русе и Варна, с цел да изразят съпричастност с украинския народ.

Шествието в София ще стартира пред постройката на президенството, като уредниците не икономисват остри рецензии към президента Румен Радев и неговата позиция за войната.

" Българският президент избра да работи против ползите на България като пълновръстен член на европейското семейство. Избра да разгласи за пацифизъм негласната поддръжка за агресора. И да назова войнолюбци тези, които поддържат нападнатата страна ", написа в описанието на събитието в обществените мрежи.

Стотици хиляди жертви, десетки хиляди отвлечени деца, милиони бежанци - това е обобщението на войната. А в същото време, пред България рисковете са големи, пишат още уредниците - нямаме работещ парламент и държавно управление, определено от народа, а президентът държи цялата власт.

" Зад фасадата на пацифизма, мира и неутралността, Радев в действителност приканва света да изостави Украйна. Президентът Радев желае да разоръжи жертвата, само че не и агресора. Нарича Русия братска страна, само че брат ли е оня, който колонизира, който сее гибел, апетит, мраз, мрак, с цел да откри надзор? Брат ли е оня, който лакомо наднича и към нас? ", пишат още уредниците.

И се обръщат към Радев:

" Ние, българските жители, в действителност не разбираме от военно дело. Затова задаваме обикновени въпроси – съветската войска ли води война на територията на Украйна, или украинската на територията на Русия? Руската войска не води война ли с оръжия? И не избива ли цивилното население на суверенна Украйна с… оръжия? Кога последно сте споменавал нещо за оръжията на нападателите? Докато Вие ги премълчавате, те ги употребяват.

Жертвата има ли право да се отбрани с оръжия? Или би трябвало да се надява на благоволението на насилника? Вие разбирате от военно дело – какъв е Вашият отговор? 

Ние знаем отговора на целия цивилизован свят, само че не и на личния си президент. 

Навремето група Остава изпя: “Не се пробвам да приказвам мъдро, аз не желая да съм президент ”. Не е нужно да говорите мъдро, господин Радев. Нужно е да говорите истината. Ако ли не – не оставайте.

За пръв път в най-новата ни история президентът фактически е напът да сплоти нацията – против себе си. "

В София началният час е 19 часа на 24-ти февруари, пред президенството.

Във Велико Търново - от 17,30 ч пред постройката на общината.

В Пловдив - от 18 ч, пред църквата " Св. Богородица " в Стария град.

В Русе - от 17,30 ч на пл. " Александър Батенберг " 3

Във Варна - от 14 ч на 25 февруари, пред постройката на общината.

Очаква се информация за още шествия - в Стара Загора, Св. Влас и други градове.

Повече информация -
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР